Forum przeznaczone dla bookerów.
*W hali rozbrzmiewa Theme pierwszego w historii EWE Friday Night BreakDown! Budynek zapełniony jest prawie do ostatniego miejsca. Ring jest przystrojony czerwonymi linami. Kamera przelatuje arenę pełną widzów zachwyconych, że są uczestnikami narodzin historii. Nagle rozbrzmiewa theme Teddy'ego Long'a i General Manager z mikrofonem stoi na Backstage'u*
Theodore Long: Witam wszystkich zgromadzonych fanów w hali i przed telewizorem na pierwszym wydaniu Friday Night BreakDown! Na początek przedstawie wam plan na dzisiejszy wieczór! W dwóch pierwszych walkach wieczoru dowiemy się kto zawalczy o pas Hardcore na kolejnym BreakDown. To nie wszystko.. Jescze dzisiaj poznamy pierwszych mistrzów Tag - Team ,nie powiem wam jednak kto się w tej walce zmierzy - to niespodzianka. Dowiedzie się tego za kilkadziesiąt minut. Ta walka będzie trzecią walką wieczoru.To co będzie po walce Tag-Team'owej dowiecie się niedługo. Teraz do ringu zapraszam uczestników pierwszej walki.. Do zobaczenia Toronto!
Theodore long znika z hali ,a kamery przedstawiają nam stolik komentatorski ,przy którym siedzi Josh Mathews oraz Siostry Bella.
Josh Mathews: Witajcie! Będą dla was komentowali..
Brie Bella: ...Nikki Bella..
Nikki Bella: ...Brie Bella oraz...
Josh: ...Josh Mathews.
Brie: Tak jak już powiedział Teddy ,na początek zobaczymy dwie walki turniejowe do pasa..
Josh: ..Hardcore ,w pierwszej walce zawalczy..
Brie: Kofi Kingston oraz..
Nikki: ..Michael McGillicutty
Josh: No właśnie ,zapowiada się ciekawa walka ,jak myślicie ,kto wygra ten pojedynek i kto za tydzień zawalczy o pas Hardcore?
Nikki: Wskazać zwycięzce w tym pojedynku jest trudne ,ale stawiam na Michaela ,a ty Brie?
Brie: Zgodze się z tobą ,trudne do ocenienia ,ale wygra Michael
Josh: Zobaczymy dziewczyny! Dajmy im działać.
Słyszymy Theme Kofi'ego Kingston'a i ta postać szybko wbiega do ringu. Następnie rozbrzmiewa theme Michael'a McGillicutty'ego i ten równiez szybko wbiega do ringu. Zaczynamy pierwszą walkę o miano pretendenta do pasa Hardcore.
Single Match for 1# Contender of Hardcore Championship
Kofi Kingston vs Michael McGillicutty
Słyszymy gong ,przeciwnicy patrzą się na siebie i po chwili mamy zwarcie ,ktore wygrywa McGillicutty i wbija Kofi'ego w naroznik. Obija go punchami ,a nastepnie wsadza go na naroznik i mamy superplex. Michael wchodzi na naroznik i mamy Legdrop. Kofi wstaje ,a Micheal czestuje go Running Dropkick'iem. Kofi szybko się podnosi i McG próbuje wykonać suplex ,za pierwszym razem się nie udaje ,próbuje jeszcze raz i znów bezkutecznie i to Kingston wykonuje suplex. McGillicutty się podnosi i mamy Hurricanrane ,Kofi jest na fali. Mamy teraz serie Kick'ów. Micheal lezy ,a Kofi sygnalizuje Boom Drop. Dlugo nie trzeba bylo czekac. Michael lezy jakby nie przytomny ,ale po kilkunastu sekundach wstał ,próba Trouble in Paradise kończy się niepowodzeniem. Micheal teraz powala Kofi'ego DropKick'iem i obija go teraz w parterze punch'ami. Podnosi oponenta i mamy Irish Whip w naroznik. Obija go tam punch'ami i wbija w przeciwny naroznik. Micheal rozpedza sie na Kofi'ego i mamy unik. McGillicutty w narozniku ,a Kofi chce konczyć walkę. Micheal się odwraca w stronę Kofi'ego ,a czarnoskóry Ghańczyk wykonuje Trouble in Paradise ,po tej akcji Kofi pinuje ,a sędzia odlicza do trzech. Kofi zostaje pretendentem do pasa Hardcore.
REKLAMA
Josh: Dziewczyny myliłyście się co do zwycięzcy pojedynku.
Brie: No ,tak ,ale wygrał lepszy.
Nikki: Co ty mówisz? Wygrał lepszy? Widziałaś jakie miał szczęście?
Brie: ..
Josh: Lepiej zapowiedzmy kolejną walkę.
Brie: Masz rację ,a więc powiedz Josh kto teraz zawalczy
Josh: A ty nie wiesz? W tej walce zmierzy się Ric Flair z Evan'em Bourne'm
Słyszymy Theme Flaira i ta postać powolnym krokiem wchodzi na ring ,zdejmuje płaszcz i czeka na rywala. Chwilę później rozbrzmiewa theme Evan Bourna i szybkim krokiem wbiega na ring.
Single Match for 1# Contender for Hardcore Championship
Ric Flair vs Evan Bourne
Gong. Zawodnicy chodzą wokół siebie ,nagle Flair atakuje Bourne'a mocnym Low Kick'iem i dokłada jeszcze Knife-Edged Chop. Bourne zwija się z bólu ,a Ric wykonuje mu jeszcze jednego Knife-Edged Chop'a. Flair odpoczywa w narozniku ,a Bourne wykonuje mu RollUp. 1..2. Kick Out! Oby dwaj wstają i mamy zwarcie ,które wygrywa Nature Boy i wbija Bourne'a w naroznik. Flair się rozpedza i mamy Spear. Bourne lezy ,a Flair wyykonuje mu Ric Flair Knee Drop. Bourne trzyma się za twarz ,a Flair powtarza akcje. Flair odpoczywa w narozniku. Gdy Evan wstaje ,Nature Boy częstuje oponenta Invertal Suplex'em i dokłada Diving Elbow Drop. Flair próbuje podnieść Evana ,ale ten uderza go otrwartą pięścią w twarz. Po tej Akcji Bourne wykonuje Front Standing Dropkick i Flair pada na matę. Bourne dokłada jeszcze Standing Moonsault ,a po niej podnosi Flaira i próba Irish Whip ,ale Ric to skontrował i wbił Evana w naroznik ,Flair sie rozpedza ,a Evan czestuje go kickąiem i doklada Standing Sea Fire. Flair szybko sie podnosi ,a The Avation Nut wykonuje Mayorana'e i dokłada Standing Moonsault. Evan przesuwa oponenta pod Air Bourne. Bourne wchodzi na naroznik i wykonuje swoją koronną akcje.. Ale w ostatniej chwili Flair uniknął ciosu i przeszedł do Figure Four Leglock ,ale Evan złapał się liny. Oby dwaj wstali i Nature Boy wykonuje Inverted Suplex na środek ringu ,a tuz po tym dokłada Figour Four Leglock. Evan długo nie wytrzymuje i odklepuje. Więc to Flair zawalczy z Kofi'm Kingston'em o pas Hardcore. Ciekawa będzie walka.
REKLAMA
Po reklamie przenosimy się na zaplecze ,gdzie Gene Okerlund przeprowadza wywiad z Ric'iem Flair'em.
Gene: Cześć Ric.
Ric Flair: Cześć ...
Gene: Gene.
Ric: ..
Gene: Mogę ci zadać kilka pytań?
Ric: Pewnie. Dawaj
Gene: Jak się czujesz jako pretendendent do pasa Hardcore?
Ric: Dobrze. Za tydzień zdobędę ten pas na 100%.
Gene: Uważasz ,że pokonasz Kofi'ego?
Ric: A czemu nie?
Gene: No Kofi to dobry zawodnik ,udowodnił to w pierwszej walce wieczoru.
Ric: Co on pokazał? Wygrał tylko ,dzięki wielkiemu szczęściu.
Gene: A czy ..
Ric: Zamknij się!
Gene: Ale..
Ric: Zamknij się!
Gene: ..
Ric: Chce coś powiedzieć Kofi'emu. Kofi ,w ringu ze mną nikt nie ma szans ,udowodniłem to w walce z Bourne'm. Wy prezentujecie podobny styl ,a dla Nature Boy'a to jest nic. Nature Boy bije takich ludzi nacodzień ,więc o pasie Hardcore możesz zapomnieć. Gene ,Spadam!
REKLAMA
Po reklamie na ringu pojawia się Mickie James - konferansjerka i przedstawia pierwszy Tag-Team. Po chwili rozbrzmiewa theme Curley i Curtis oraz Riley zmierzają na ring . Mickie James przedstawia drugi Tag Team. Po chwili rozbrzmiewa theme Chavo Team'u i Chavo Guerrero i Chris Masters wchodzą do ringu.
Tag Team Match for Unified Tag Team Championship
Curley (Curtis & Riley) vs Chavo Team (Chavo Guerrero & Chris Masters)
Na początku oby dwa Tag-Team'y ustalają kto będzie pierwszy walczył. Curtis i Masters wychodzą z ringu ,a więc pojedynek zaczną Riley i Chavo. Sędzia pokazuje wszystkim pasy Tag Team. Mickie James podchodzi po pasy i chwilę póżniej słyszymy GONG! Riley powala Chavo Clothesline'm ,Chavo wstaje i następny Clothesline. Chavo wstaje i tym razem mamy Dropkick. Riley podnosi Chavo i wpycha go w swój naroznik i zmienia sie z Curtis'em ,a Curtis wykonuje Back Suplex. Wchodzi na naroznik i mamz Diving Splash ,ale Chavo odsuwa sie w ostaniej chwili. Chavo juz wstal i czeka az wstanie jego oponent. Gdz wstał Curtis to Guerrero wykonał mu Three Amigos ,a następnie Frog Splash. Sędzia liczy.. 1..2. Curtis odbija. Chavo zdenerwowany biegnie na Curtisa i mamy Running Dropkick. Podnosi rywala i mamy Scoop Slam ,ponownie podnosi rywala i jeszcze raz Scoop Slam. Chavo odbija sie od lin i mamy Splash. Wchodzi na naroznik i mamy Frog Splash. Pin.. 1...2.. 2 count! Chavo zmienia sie z Masters'em. Masters podnosi oponenta ,Irish Whip i mamy Back Body Drop. Curtis wstaje ,a Masters czestuje go Shoulder Block'iem. Curtis wstaje i mamy Delayed Suplex. Masters przechodzi do pinu. 2 count! Masters podnosi rywala ,mamy Irish Whip i Back Body Drop ,ale Curtis staje na nogi. Masters tauntuje ,nie zauwazajac Curtisa ,ktory chwile pozniej wykonuje mu Back Suplex. Masters pomału wstaje ,a Curtis idzie na apron i mamy Slingshot leg drop. Curtis podnosi rywala i wbija go w swój naroznik ,zmienia sie z Riley'im. Ryley idzie w przeciwny naroznik ,a Curtis wykonuje Irish Whip na masters'ie ,pchając go w stronę Riley'a. Riley sie rozpedza i mamy Running Clothesline. Riley podnosi rywala ,mamy Irish Whip w naroznik i mamz Corner Clothesline. Znow podnosi rywala i wykonuje TKO. Mamy pin... 1..2. Masters przerywa. Na ring wbiega szybko Curtis i powala Clothesline'm Masters'a ,następnie wyrzuca go za ring i idzie za nim. W tym samym czasie Riley obija Chavo Guerrero ,następnie wchodzi na narożnik i mamy Diving Splash. Masters idzie do narożnika ,a Curtis lezy poobijany poza ringiem. Riley podnosi opponenta i mamy DDT. W tym samym czasie Curtis idzie do swojego narożnika ,Riley to zawuważa i wbija Irish Whip'em Chavo do swojego narożnika. Riley daje zmiane Curtisowi. Riley biegnie do Mastersa i częstujego do Dropkick'iem ,tym samym Chris spada z ringu ,a Curtis wykonuje Corner Clothesline i pinuje. Sędzia dolicza do trzech. Curley zostają pierwszymi mistrzami Tag Team w historii EWE. Sędzia bierze pasy ,wręcza je zwycięzcą i unosi ich ręce w geście zwycięstwa.
REKLAMA
Po reklamie widzimy stół komentatorski.
Josh: Curley zdobywa pasy ,gratulacje chłopaki!
Brie: Tak ,gratulacje!
Nikki: Zasłużona wygrana Curtis'a i Riley'a. Ten pas będą na pewno długo trzymali.
Josh: Nie przedłużajmy ,czas na czwartą walkę wieczoru.
Nikki: Wcześniej Teddy ,nie powiedział o co będzie ta walka ,ale za to my to powiemy..
Josh: Ja to powiem.. W tej walce zawalczy Shawn Micheals ,Sheamus i Big Show.
Brie: Ta walka będzie walką o miano pretendenta do pasa World Heavyweight Championship.
Na hali rozbrzmiewa theme Shawn'a Michaels'a. HBK z mikrofonem wbiega do ringu.
HBK: Wyłączcie muzykę! Za chwilę będę walczył w Triple Threat Match'u z kupką majonezu i ociupińką ketchupu oraz z tłustym ,nieumiejącym walczyć grubasem. Myślę ,że wygram tę walkę ,ponieważ nikt nie umie walczyć tak jak ja. Big Show - wolny i atakuje tylko rękami ,a znowu Sheamus.. Zresztą nie ważne ,ważne jest to ,że za tydzień zawalczę o pas Wagi Ciężkiej ,który wygram. Na PPV na pewno będę bronił pasa ,przeciwko jakiemuś innemu zawodnikowi. Nie obchodzi mnie kto to będzie ,ponieważ mnie nikt nie pokona ,chyba ,że będzie oszukiwał.
Przemowę Shawn'a przerywa theme Sheamus'a ,który wchodzi do ringu. Po chwili rozbrzmiewa theme The Dominators ,kiedy grupa idzie do ringu to Shawn poszedł odłożyć mikrofon.
Triple Threat Match for 1# Contender of World Heavyweight Championship
Shawn Micheals vs Sheamus vs Big Show /w Vladimir Kozlov
Słyszymy GONG! Wszyscy trzej zawodnicy patrzą na siebie ,HBK powiedzial cos Sheamus'owi. Oby dwaj biegną w stronę Showa ,Sheamus wykonuje Clothesline ,a HBK w tym samym czasie dokłada Spear'a. Big Show lezy ,Sheamus obija go Punch'ami ,a HBK wchodzi na naroznik. Sheamus podnosi Showa ,ale ten bije go poteznym chopem ,Sheamus zwija sie z bolu. Show juz wstal ,zauwazyl HBK'a na narozniku i w jego strone zmierzal ,ale HBK poczestowal go Diving Moonsault'em. Sheamus wyszedl z ringu i tam odpoczywa. Big Show lezy ,a HBK ponownie wchodzi na naroznik wykonuje Diving Splash. Następnie HBK obija punchami oponenta. HBK czeka ,az Big Show wstanie. Gdy tak się stało to Shawn wykonał mu od tyłu Teardrop Suplex. Następnie wszedł na naroznik ,aby wykonac Diving Elbow Drop ,ale Sheamus szybko wszedł na ring i zaczął obijać punchami Shawn'a ,który siedzi na narozniku. Sheamus wszedł na pierwszą line ,dolozyl kilka punchy i wsyedl na druga line i mamy superplex. Sheamus i Big Show się podnosza i Sheamus czestuje olbrzyma Big Boot'em i pinuje rywala ,1.. 2.. HBK przerywa. Cala trójka jest juz na nogach. Sheamus biegnie na HBK'a wykonując mu Big Boota ,a Show schodzi z ringu i rozmawia ze swoim Tag Team partnerem. Sheamus podnosi Micheals'a i mamy Inverted Suplex. Próba pinu ...1 ,...2.. 2 count! Zdenerwowany Sheamus obija punch'ami lezacego HBK'a. Wkońcu podnosi swojego oponenta i wykonuje DDT. HBK się podnosi ,a Shemus się rospędza i mamz Celtic War Sword. Proba pinu... 1 ... 2. Big Show przerywa. Big Show wyrzuca z ringu Sheamus'a ,a Kozlov go tam obija ,natomiast Big Show podnosi HBK'a ,mamy Irish Whip ,a zaraz po tym Military Press Slam. Big Show znow podnosi rywala i tym razem mamy Bearhug. Czy HBK sie podda? Na razie walczy z bolem. Obija łokciami głowę Showa i Big Show puszcza. Hbk odbija sie od lin i mamy Dropkick. HBK idzie do naroznika i tauntuje pod Sweet Chin Music ,Big Show wstaje Hbk biegnie na Showa ,ale Vladimir Kozlov w ostatniej chwili łapie nogę Shawn'a. Shawn upada na matę. Big Show podnosi HBK'a i bedzie Chokeslam ,wyniósł juz go pod koronny chwyt ,rzuca juz ulubienca publicznosci ,ale ten kontruje to na Crippler Crosface. Czy to koniec? Tak. Big Show odklepuje. Pretendentem do pasa Wagi Ciezkiej zostaje HartBreak Kid Shawn Micheals. Zwyciezca pojedznku jeszcze nie wierzy w to co sie stalo. Sedzia podnosi Shawn'a i unosi jego rękę w geście zwyciestwa. Sheamus lezy poza ringiem poobijany ,a Big Showa podnosi Kozlov.
Słyszymy Theme General Managera BreakDown i Long pojawia się na Backstage'u z mikrofonem.
Teddy Long: Dzisiaj miała być druga walka turniejowa do pasa Wagi Ciękiej ,ale jednak się nie odbędzie ,poniewaz jeden z uczestnikow walki jest w szpitalu ,bo jego brat zostal pobity. Ta walka odbędzie sie za tydzien. Przepraszam fanów i proszę nie wyrzucać tych biletów to za tydzień dostaniecie zniżke.
BreakDown schodzi z anteny.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Uwaga! :
Pierwszy raz w życiu pisałem walkę ,pierwszy raz w życiu pisałem segment ,pierwszy raz w życiu piszę galę. Proszę o łagodne ocenianie. Dzięki!
Nazwa Federacji - Extreme Wrestling Entertaiment (EWE)
Twarz Federacji - HBK - Shawn Micheals
Ilość Zawodników w Federacji - 20
Ilość Aktywnych Pasów w Federacji - 3
Nagrody:
Idealna gala - 0
Idealny zawodnik (Overall-100) - 0
Niesamowity Streak zawodnika (Musi być powyżej 35 wygranych) - 0
Najważniejsza nagroda booker`a miesiąca! - 0
Najważniejsza nagroda booker`a roku! - 0
Budżet - 4.175.000 $
Sponsor: LG
Telewizja: Polsat Sport
Internet: Justin.tv
No to zaczynamy… Przemówienie Long’a niczym się nie wyróżniło, powiedział co miał i już. Cóż za zgranie Bellas’ek. Jednak ja wierzę w Kofiego. No i jak widać nie zawiódł mnie. Reklama a potem komentatorzy. Dziwne, według mnie powinno być odwrotnie. Następnie stary piernik vs nie umiem gadać przy miku. To jasne jak słońce że wygra Flair. I tak też się stało. Nie było innego wyjścia. Słaby początek wywiadu. Jak dla mnie dwie legendy na wizji to mimo wszystko Ric powinien znać jego imie. Ale już pod koniec było lepiej. Curley vs Chavo’s Team o pasy TT. Naprawdę nie wiem na kogo obstawiać. Curley niech będzie. Kurcze, zgadłem. Skąd ja to wiedziałem? Znowu reklama. Stary, nie za dużo tego? I znowu komentatorzy po reklamie. Mam nadzieje ze to poprawisz następnym razem. HBK vs Sheamus vs Big Show. Walka o pretendenta. Ten skład spokojnie mógłby być walką o ten pas. A takto nie wiem kto zawalczy w innej walce o ten pas. Wiadomo że HBK wygra. Jednak nie lubię jak osoby o zakończonych karierach walczą. To trochę brak szacunku, jednak to tylko gra i niech każdy się cieszy grą. Albo zrobić story z powrotem. Przemówienie Shawn’a mocno przeciętne. Kompletni e nie w jego stylu. Wow brat w szpitalu? Ciekawe, jednak to żeby nie wyrzucali biletów? Fani by zrozumieli, a bynajmniej powinni. Jest parę błędów i widzę że lepiej piszesz walki ode mnie. Pracuj, pisz i twórz.
1. walki – 6/10
2. backstage – prawie brak 4/10
3. show – w sumie było lekko ciekawie, jednak dużo za mało. 4/10
4. wygląd – była jedna lub dwie literówki 8/10
średnia: 5,5
Ostatnio edytowany przez vieiraa5 (2011-08-23 00:17:17)
No to i ja się wypowiem. Przemówienie Tedy'ego , no jak przemówienie zgadzam się z vieirą , gdyż niczym się nie wyróżniało. No pierwsza walka o pretendenta muszę powiedzieć , że jest fajna (lol nawet ja takich walk nie pisze dobrych ) jasne zwycięstwo Kofiego i reklamy , których nienawidzę. Komentatorzy i kolejna walka no tu to punkt dla Flair'a bo jest bardziej doświadczony. Wywiad też jest ciekawy nawet można rzec bardzo ciekawy. Ric za bardzo jedzie po Gene. Tutaj raczej było do przewidzenia , że Curley wygrają i dobrze im tak : ). Co do przemowy Shawna no jest spoko choć nie widze Shawna jako heela. No i walka wieczoru o pretendenta do pasa WHC , dziwię się że ta walka jest już na pierwszym BrekDown! no ale cóż przynajmniej będziemy wiedzieli kto jest mistrzem. PS. Za dużo dałeś tych reklam , ale walki jak najbardziej dobre.
1.Walki - 8/10
2.Backstage (tylko wywiad) - 6/10
3.Show ogólnie dobre - 8/10
4.Wygląd - 9/10
Średnia - 7,75
1. Walki - 7/10 - Trochę krótkie, lepiej by było robić z "końcówka walki.."
2. Backstage - 3/10 - Tylko jeden wywiad, nic nie wnoszący do gali
3. Show - 7/10 - Troszkę krótkie, ale nadrabia ciekawością
4. Wygląd - Estetyka prawie idealna - 9/10
średnia - 6/10 - Popracuj troszkę a na dobre Ci to wyjdzie.
(Takie komentarze wystarczą, nie trzeba się tak rozpisywać jak moi poprzednicy, aczkolwiek nie zabraniam)
High Adrenaline Wrestling
Twarz Federacji - Edge
Ilość Zawodników w Federacji - 25 + 6 Div
Idealna gala - 0
Idealny zawodnik (Overall - 100) - 0
Budżet - $ 11 750 000
Ostatnia akcja: Podpisanie kontraktów z 10 nowymi zawodnikami
Sponsor - Philips
Telewizja - Eurosport
Internet - justin.tv
Shary napisał:
Takie komentarze wystarczą, nie trzeba się tak rozpisywać jak moi poprzednicy, aczkolwiek nie zabraniam
Shary, wolę długie koentarze, bo przynajmniej człowiek wie co robi źle, co dobrze. Co zmienić, co nie. Naprawdę to pomaga i miło by było jakby każdy tak robił. Shary ty też o ile możesz , bo wiem że zawsze powiesz coś ciekawego. I mądrego!
vieiraa5 napisał:
Shary napisał:
Takie komentarze wystarczą, nie trzeba się tak rozpisywać jak moi poprzednicy, aczkolwiek nie zabraniam
Shary, wolę długie koentarze, bo przynajmniej człowiek wie co robi źle, co dobrze. Co zmienić, co nie. Naprawdę to pomaga i miło by było jakby każdy tak robił. Shary ty też o ile możesz , bo wiem że zawsze powiesz coś ciekawego. I mądrego!
Vieiraa zgodze sie z tobą. Napisałeś mi porzadnego komentarza i teraz wiem nad czym popracować. Będę się starał podobnie pisać do cb ,ale ja i tak mało się znam.
Nazwa Federacji - Extreme Wrestling Entertaiment (EWE)
Twarz Federacji - HBK - Shawn Micheals
Ilość Zawodników w Federacji - 20
Nagrody:
Idealna gala - 0
Idealny zawodnik (Overall-100) - 0
Budżet - 4.175.000 $
Sponsor: LG
Telewizja: Polsat Sport